Nagyvázsonyi pletykák

Gyovai Ferenc, mentoruk mesél nyári programjainkról

Felfigyelhetett a falu ismét több külföldi szóra, egy csoportban mozgó fiatalokra, akik az ifiház körül fel-fel tűnnek. Feltűntek eszközöket behordó, faanyagokat pakoló helyi fiatalok is egy időben ugyanitt! Fellélegezve kicsit a hosszan tartó, programokat nélkülöző időszak után, ismét szervezkedünk a Fekete Seregben! A következő három hétben (július végéig), a falu szépítésére szövetkeztünk észt, osztrák, spanyol, dán, portugál, francia, magyar önkéntesekkel. Először Révfülöpön voltunk, ahol megérkezési képzésen vettünk részt. Közösen, több helyszínen felújításokat és újabb alkotásokat terveztünk, köztük például saját készítésű kerti bútorokkal, amiket a Rendezvényház udvarára szánunk. Valamint a focipályán lefestjük a korlátot. A Pálos kolostornál, újabb padokat építünk, kigazoljuk a falak közé nőtt növényeket, segítünk a Tenisz Klubnak.

Fogadtuk a somlóvásárhelyi tanoda gyerekeit egy napra. Július 23-án bemutatjuk a nagyvázsonyi ifjúsági stratégiát a helyi kocsmában a fiataloknak. Ellátogatunk Veszprémbe az Európai Kulturális Főváros irodájába és a Művészetek Házába. Élménydús hetek elé nézünk! Mindenkit szívesen látunk körünkben, aki részt szeretne venni nyári programunkban, vagy szeretne ismerkedni!
Amit még fontos tudni, hogy a fiatalok 18.145 km távolságot utaztak ahhoz, hogy Nagyvázsonyban segíthessenek nekünk három héten át!
Programunkat az Európai Szolidaritási Testület programja támogat.

Gyovai Ferenc