Laura Espanol

Katalónia, Spanyolország
2020 szeptember-október
(2 hónap)

Név: Laura Espanol

Honnan érkeztél?  Katalónia, Spanyolország, Santa Susana

Mikortól-meddig teljesítetted az önkéntes programodat ? 

2020 szeptemberétől novemberig voltam Nagyvázsonyban.

Mi motivált arra, hogy önkéntes legyél Magyarországon?

Arra gondoltam, azért önkénteskednék, hogy minél több tapasztalatot szerezzek, és megismerjek egy másik országot is.  Sajátos projektem  ismeretében kerestem néhány lehetőséget, de nehéz volt önkéntes munkát találnom  „audiovizuális”  témakörben, így amikor megtaláltam ezt a projektet, nem volt kétségem afelől, hogy csatlakozzak hozzá.

Mi  volt a projekted és a napi rutinod?

Fel kellett vennem néhány videót a faluról és Fekete Seregről. Az összes reggelem szabad volt, később el kellett mennem az ifjúsági központba dolgozni a videókon, de játszottam a srácokkal is ottbent. Pénteken a foci edzésekre jártunk felvétel céljából, vasárnap pedig rögzíteni szoktuk a meccseket és néhány interjút is kértünk a  játékosoktól, a futballcsapatról szóló videóhoz.

 

Mi a kedvenc emléked?

Nincs kedvenc emlékem, minden nap más volt, és ez volt a varázsa ennek az önkéntességnek.  Vicces volt a légkör, képesek voltunk mindenen nevetni és megváltoztatni a rossz dolgokat jó és vicces pillanatokra.

 

Megosztanád egy mókás emlékedet? 

Mindenképpen az első meccs, amelyet Arthurral rögzítettünk. A mérkőzés elején épp beszélgettünk, hogyan lehet megszervezni mi, hogy mindent rögzítsünk, és hirtelen a nagyvázsonyi csapat be is rúgta  első gólt. Nagyon vicces és stresszes pillanat volt, mert olyan váratlan volt számunkra és persze azt hittük, nem rögzítettük ezt a pillanatot. Szerencsére az egyik kameránk valahogy mégis rögzítette a gólt miközben mi beszélgettünk. Szintén vicces pillanat volt erről a meccsről, amikor véget ért, és azt hittem, hogy a nagyvázsonyiak veszítettek, és emlékszem, hogy találkoztam Arthurral, Évával és Lisával,  frusztrált és dühös voltam, és ők nem értette miért. Amikor elmondtam nekik nevettek rajtam, mert félreértettem és a A Nagyvázsony csapata nyerte meg azt a mérkőzést.

Mi tetszett leginkább Nagyvázsonyban?

Tetszettek a rózsák és a virágok, amelyeket az utcánk közepére ültettek. Nem fordítottam erre akkor amikor ott voltam túlzott figyelmet, de  Spanyolországban rájöttem, hogy ez nagyon ritka és gyönyörű.

Milyen volt az élet az önjkéntesházban? 

Az élet a lakásban igazán könnyű volt. Magunk töltöttük az időnket, de különböző sorozatokat is néztünk meg filmeket együtt, közös ebéd vagy vacsora volt, meg improvizált partik . Az egyetlen lakással kapcsolatos gondom a fűtési rendszerrel volt, ami nem volt könnyű, de szerencsére sok segítséget kaptunk, ez is mindig megoldott. Azt hiszem, az élet minősége az önkéntesházban azon múlik, hogy  kikkel élsz együtt. Nekem szerencsém volt, hogy a önkéntesek, akikkel együtt éltem, mind nagyon jó fejek, és nagyon jól megfeleltünk egymásnak.