Fekete Sereg-BossConnect Mentor Program

Társadalmi vállalkozással a térség gazdasági fejlesztéséért – GINOP-5.1.7-17-2019-00349

A kedvezményezett neve:
Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület

A projekt címe:
Fekete Sereg-BossConnect Mentor Program Veszprém megye – Társadalmi vállalkozással a térség gazdasági fejlesztéséért

Projekt azonosító száma:
GINOP-5.1.7-17-2019-00349

A szerződött támogatás összege:
57 112 901 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

97%

A projekt tartalmának bemutatása:

A “Fekete Sereg” Ifjúsági Egyesület 1997-ben alakult. A szervezet célja, hogy a nagyvázsonyi és a környékbeli fiataloknak hasznos szabadidő eltöltést biztosítsunk, felkaroljuk a csellengőket, valamint támogassuk alulról jövő kezdeményezéseiket falunkban és minden olyan fórumon, ahol lehetőségünk adódik. Feladatunknak tekintjük a fiatalok érdekképviseletét is.
Jelenleg pedig bővítjük céljainkat, szeretnénk, ha a következőkben is tudnánk segíteni a környékbeli és vidéki fiatalságot a BossConnect Mentor Program és új más új lehetőségekkel:

– Regionális szinten a pályakezdők elhelyezkedésének aktív támogatása;
– Fiatalok segítése a vidéken maradásban, ezen belül az induló vállalkozások/KKV-k támogatása;
– Alternatív társadalmi vállalkozások elindításának segítése;
– Sümegi járásban gyesről, gyedről visszatérő kismamák segítése a munkaerő piacon;
– Védjegyes és helyi őstermelők segítése a társadalmi vállalkozások elindításában;
– RIPESS nemzetközi hálózatba bevonni a Veszprém megyei társadalmi vállalkozásokat – RIPESS : Nemzetközi Európai Hálózat Társadalmi Közösségi Vállalkozások Népszerűsítésére
– Fenntarthatóság megteremtése: Társadalmi vállalkozásunk jövedelemtermelő ága biztosítani tudja a társadalmi feladatok ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet.

A hazai munkaerő-piacon 2019-ben egyszerre tapasztalható a munkaerő-hiány és a munkanélküliség. A KKV szektorban (a munkaerő-igény mellett) elsősorban üzleti tapasztalatokra, piacszerzési know-how-ra van szükség, amely stabilizálja a működésüket és biztos alapot teremt a növekedéshez. Jelentős igény van vezetői tanácsadásra, azonban a fizetőképesség korlátozott.
Társadalmi vállalkozásunk ennek a kettős piaci igények egyszerre felel meg azzal, hogy mentorálással összekapcsolt munkaerő-közvetítést és fejvadászatot valósít meg KKV-k számára. Az egységes tanácsadói szolgáltatás nyújtásához szükséges tanácsadói állományt a BossConnect 80 szakemberének a bevonásával, valamint új, kb. 15 főnyi helyi tanácsadó bevonásával tervezzük biztosítani.
A társadalmi vállalkozás által nyújtani kívánt szolgáltatások:

– Fejvadászat és – opcionálisan – a kiválasztott munkatárs fizetős mentorálása;
– Kiszervezett talent menedzsment szolgáltatás (tanácsadás, fizetős mentoring);
– Startupokra szabott tanácsadás;
– Executive tanácsadás vállalatvezetők számára;
– Exportképesség fejlesztését célzó tanácsadás KKV-knak.

A vállalatoknak szánt tanácsadói szolgáltatásokat a társadalmi vállalkozás által kiközvetített tanácsadók biztosítják, míg a munkaerő toborzási és fejvadász szolgáltatást a társadalmi vállalkozás munkatársai végzik. Az alkalmazni tervezett 8 főnyi célcsoport tag feladatai az alábbiak lesznek:

– Értékesítés-előkészítés: adatbányászat, email és telefonos megkeresések, személyes találkozók egyeztetése, (4 fő)
– Mindez a munkaerő-közvetítés, a tanácsadói szolgáltatások (KKV és nagyvállalati executive consulting) üzletágakban egyaránt
– Fejvadászat/recruitment asszisztencia: toborzási hirdetések, jelentkezők adminisztrálása, előzetes értékelése; fejvadász adatgyűjtés, első megkeresések (4 fő);
– Ingyenes, társadalmi Mentoráltak toborzása – (1 fő);
– Kiközvetíthető tanácsadók (mentorok) első megkeresése – (1 fő);
– Mentor / mentee közösségi találkozók szervezése – (1 fő).

A projekt végrehajtása során a szervezet jelenlegi munkatársai is bevonásra kerülnek projektmenedzserként vagy szakmai megvalósítóként.

A projekt a jelenlegi irodánkban (Nagyvázsony, Kinizsi u. 57.) kerül megvalósításra, ahol a projektmenedzser és szakmai megvalósítók is elhelyezésre kerülnek.
A fejlesztés céljának elérését támogató célterületek az alábbiak:

– Célcsoporttag – új munkavállaló foglalkoztatása: 8 fő hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatása napi 8 órában 7 támogatott hónapig, majd utána saját erőforrásból.
– Piacra jutás támogatása: A kidolgozásra kerülő 5 szolgáltatás piaci bevezetése érdekében marketing eszközök beszerzése, valamint marketing tevékenység folytatása, a szolgáltatások népszerűsítése a potenciális ügyfelek körében.
– A projekt menedzsmentjével kapcsolatos tevékenységek: A Felhívásban foglalt követelményeknek megfelelő projektmenedzser és pénzügyi vezető alkalmazása.
– Termék/szolgáltatásbővítés, fejlesztés: Szolgáltatás bővítést támogató 1 fő szakmai megvalósító alkalmazása az informatikai fejlesztés koordinálására; 2 laptop, 2 telefon és 2 monitor, 1 színes nyomtató, egy szünetmentes táp, NAS, beszerzése a szükséges programcsomaggal; komplett ügyviteli rendszer beszerzése és testre szabása;
– Szakmai működés fejlesztése: A társadalmi vállalkozás szervezetfejlesztését koordináló szakmai megvalósító alkalmazása, valamint a munkáját segítő külső szakértő beszerzése.

a projekt tervezett befejezési dátuma:
2021.01.01.