XVI. Patakmeder takarítás

XVI. Patakmeder takarítás

2021.április 24.-én, szombaton XVI.alkalommal tartjuk a patakmeder takarítást. A Fekete Sereg ezzel az akciójával csatlakozik az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021-es Környezetvédelmi hét akciójához a helyi Kinizsi Tornaegylettel a kistérségi KÖSZI szervezettel.

Ezen alkalmon 10-12 fiatallal végig sétálunk a patakparton és összeszedjük a szemetet, majd a munka után egy közös ebéddel szokott zárulni a program. Ezen napon nemcsak Nagyvázsonyban, hanem a Séd patak, ami később Eger patak néven ismernek a többi 6 falu is ugyanezen a napon takarítja a szemetet a fiatalokkal, így az volt 2019-ig a gyakorlat, hogy 6 falu fiatalsága az akció után összegyűlt az egyik településen és a hetedik falu általában Tótvázsony főzött nekünk, ahol nem folyik a patak. Ezen az akción általában 60 fiatal szokott lenni és általában 60 zsák szemetet szoktunk gyűjteni.

Az idei évben azt tervezzük, hogy a tavaly újjáalakult Kinizsi Tornaegylet foci csapat tagjaival indulunk el több kisebb csoportban, ahogy majd a pandémiás szabályok engedik. Nemcsak a patak parton, hanem az út mellett is összegyűjtjük a szemetet.

Aki szeretne hozzánk csatlakozni Őket várjuk április 24-én szombaton 9:30 órakor a Völgy Parkban.

 

Kandikó Rita