Victoria Fuchs

Ausztria 2021.07.01- 2021.12.22

Név: Victoria Fuchs

 

Honnan érkeztél?

-Ausztriából érkeztem.

 

Mikor és mennyi ideig végezted az önkéntes projektedet a Fekete Seregnél?

-2021.07.01-én kezdtem el a 6 hónapos projektemet

 

Mi volt a motivációd a projekt megvalósításában/Miért döntöttél úgy, hogy önkéntes leszel Magyarországon?

-Korábban irodai ügyintézőként dolgoztam, de elégedetlen voltam a munkámmal, ezért úgy döntöttem, változtatok valamit az életemben. És mivel szeretek gyerekekkel foglalkozni, és semmit sem tudtam a szomszédos országról, Magyarország/Fekete Sereg mellett döntöttem.

 

Mi volt a projekted? Milyen volt egy átlagos hétköznap?

– A projekt fő része a nagyvázsonyi óvodában és heti 2 alkalommal az ifjúsági házban végzett munka. A napom 08:00-kor kezdődött az óvodában, asszisztensi feladatokat végeztem 12:00 óráig. Utána legalább heti 2 alkalommal 14:00 órától jártam az ifjúsági házba, általában zárásig ,19:30-ig. Az ifjúsági központban eltöltött időt arra is használtam, hogy tartalmat készítsek az egyesület Instagram-és Facebook oldalára.

 

 

 

 

Melyik a kedvenc emléked az itt töltött időről?

-Az óvodások biztosan hiányozni fognak, mert egyszerűen imádnivalóak és nagyon kedvesek. Az óvodai „Nénik” is annyi kedvességet mutatnak feléjük. Nagyon nagyra értékelem mindezt, és nagyon hálás vagyok, hogy a projektemet az óvodában tölthettem.

 

Egy vicces emlék, amit szívesen megosztanál?

-Nyáron kincsvadászatot készítettünk egy rövidtávú önkéntes csoportnak, délelőtt pedig aludtunk, de néhány feladatot még el kellett végeznünk. Így hát együtt ültünk a teraszunk padlóján, és különböző országok papírzászlóit festettük.

 

Mit szeret/tetszett a legjobban Nagyvázsonyban?

-Maga a falu nagyon hangulatos és a lakosok is nagyon barátságosak. A magyarom továbbra sem a legjobb, de mindig próbálnak segíteni és nagyon megértő mindneki, akivel kapcsoltba kerülök.

 

Milyen volt az élet az önkéntesházban ?

– Összességében az elmúlt 6 hónapban 5 különböző emberrel éltem együtt a lakásban. Néhányukkal nagyon baráti és kedves légkör volt a kezdetektől fogva, néhányukkal pedig nagyon nehéz volt a kapcsolatteremtés, amelyek különböző nézőpontokból származhatnak, hogy hogyan kell együtt élni/működni, sokat lehet a konfliktusokból tanulni.