Rita Aleixo

Portugália (2019)

Hogy érezted magad önkéntesként és milyen feladataid voltak?
Bár lehet, hogy klisének hangzik, de az önkénteskedés a Fekete Seregnél életem egyik legjobb élménye volt. Lehetőséget biztosított arra, hogy tegyek valamit egy közösségért egy másik országban, miközben minden nap a helyi ifjúsági központban segítettem, részt vettem különböző szokásokhoz köthető programokon és ezek szervezésében is szerepet kaptam, valamint a művészeti foglalkozásokban is besegítettem.
A sziklamászástól kezdve egészen az egyszerű ismerkedésekig a közös időtöltés közben, mind-mind felejthetetlen emlékek voltak, tele csodálatos élményekkel és még csodálatosabb emberekkel.

Mi a kedvenc emléked?
Az egyik kedvenc emlékem egy hétvégi kirándulás Kékedre, ahol egy ifjúsági szállást látogattunk meg és megismerhettem az Észak-magyarországi valóságot, és itt megerősödött az az észrevételem, hogy milyen rendkívüli összetartozás van ezekben a kis közösségekben.
Röviden, a Fekete Sereg az otthonommá vált, annyi mindent tanított nekem, mint egy spirituális utazás és elérte, hogy még többet önkénteskedjek.

Mik a terveid a jövőben?
Most egy gyakornoki állást keresek, hogy be tudjam fejezni az egyetemet és megvalósítsam a legnagyobb álmomat, egy művészeti galériát.