Pilar Cordová González

2019.okt-dec.

Hogy hívnak? – Pilar Cordóva González

Honnan érkeztél? -Spanyolországból

 

Mi motivált, hogy önkéntes legyél?

-Életem egy olyan pontjához értem, amikor valami újat akartam. Úgy láttam, hogy az önkéntesség szabadítja fel gondolataimat, és több távlatot adhat az életre. Kapcsolatba akartam lépni az emberekkel, ezért kerestem az önkéntességet, ahol a segítségem egy kicsit jobbá teheti valaki életét.

 

Mi volt a projekted, a feladatod? Hogyan nézett ki egy „átlagos” nap?

-A helyi óvodában segítettem a faluban, hétfőtől péntekig 7: 30-12: 30 között dolgoztam 3-5 éves gyerekekkel, mindig pedagógus kíséretében. Délutánonként mentem az ifjúsági központba, amely bár nem az én munkám volt, de szívesen töltöttem ott az időt a többiekkel. A hétvégék szabadok voltak, amikor a helyi fiatalokkal találkoztunk rendszerint, vagy elmentünk meglátogatni más városokat.

Mi volt a legjobb tapasztalatod?

-Kétségtelen, hogy a legjobb tapasztalatom a tekintet és a testkifejezések erejének megvalósítása volt, tehát a metakommunikáció. A két hónap alatt olyan emberekkel voltam együtt, akik nem tudtak angolul vagy spanyolul, és ez egyáltalán nem jelentett akadályt, éppen ellenkezőleg, nagyon különleges kötelékeket hozott létre.

Hogyan profitáltál az önkéntességből, milyen pluszt adott az életedben?

-Az önkéntesség arra késztet, hogy értékeld az élet apróságait, sokkal hálásabbá tett engem általánosságban az életért. Hihetetlen, ahogy a kicsik minden szeretetet és bizalmat megadnak neked anélkül, hogy ismernének. Hihetetlen embereket és barátokat is viszek magammal erről a helyről.

Miért javasolnál valakinek önkéntes munkát, és miért éppen a Fekete Seregnél?

-Szerintem az önkéntesség mindig hoz valami pozitívat! Akinek van ideje rá, tegye meg! A Fekete Seregnél mindent nagyon közvetlenül élsz meg, szinte családtaggá válsz, és a ház, amelyet megosztasz a többi önkéntessel, otthonoddá válik.

Mit csinálsz jelenleg? Mik a terveid a jövőre nézve?

-Úgy döntöttem, hogy tovább utazom és különböző helyeken élek, hogy a világ minden tájáról származó emberekkel találkozhassak. Idén a dániai Koppenhágában kezdem a mesterképzést.