Lora Butrimaité

Lora Butrimaité
Litvánia
10.01.2022.-10.03.2022

Mikor végezted önkéntes projekted a Fekete Seregnél, és mennyi ideig?

-Két hónapos projekt volt: 2022.11.01-től 2022.10.03-ig.

Mi volt a motivációd a projekt megvalósításában / Miért döntöttél úgy, hogy önkéntes leszel (Magyarországon)?
Mi volt a projekted? Milyen volt egy hétköznapi nap?

-Szerettem volna részt venni egy projektben, mert szerintem az önkéntesség nagyon érdekes és tartalmas tevékenység. Valamint igazán nagy kaland önkéntesnek lenni egy idegen országban – ugyanakkor lehetősége nyílik az embernek többet megtudni annak kulturális örökségéről és életmódjáról, megpróbálhatja megtanulni az anyanyelvet, utazni és élvezni a természet szépségét. A vidék lenyűgöző, a nagyobb városok építészeti értéke  és fensége megkapó.
A projektem a „Kövesd a szelet” volt.
Délelőtt nem rohanunk sehová, és van időnk magunkra, délutántól estig az Ifjúsági Központban töltjük az időt, feladatokat látunk el.

Melyik a kedvenc emléked az itt töltött időről?

– ,, Területi együttműködés ” címen- maga az interkulturális rendezvény három napja, minden kirándulás és lehetőség, hogy többet megtudjunk a magyar kultúráról és hagyományokról, nagy élmény volt. A rendezvény végpontjaként Farsangi mulatságon vettünk részt, sok zenével és tánccal. Jó kis nap volt, minden percét élveztem.

 

Megosztanál velünk egy vicces emléket?

– A saját (én és más önkénteseim) vicces epikus kifejezéseket alkottunk, amelyeket különféle helyzetekben használtunk. Némelyikük angol nyelvű, némelyikük különböző nyelvek keveréke.

Milyen volt az élet a lakásban?

-Nagyon jó! Nagyon boldog vagyok, hogy együtt élhettem más országok önkénteseivel, és ilyen csodálatos időt tölthettünk együtt!