Ines Nascimento

Portugália
2022.január-2022.március

Név: Ines Nascimento

Honnan érkeztél?: Portugália

Önkéntes szolgálat ideje: 2022.január-március

Mi volt a motivációd, hogy Magyarországon teljesíts önkéntes szolgálatot? 

-Azért döntöttem úgy, hogy Magyarországra jövök, mert egy két hónapos projektet akartam csinálni, és ez akkoriban elérhető volt. Munkám kezdete óta csak idős emberekkel foglalkozom, és jó ötlet volt egy fiatalokat célzó projektet szervezni.

Mi volt a projekted konkrétabban, hogy telt egy napod?

-A projektem az volt, hogy a fiatalokkal töltsem a napjaimat, elkészítsem a közelgő rendezvények dekorációit, dokumentumokat készítsek, vagy akár videó felvételeket készítsek az eseményekről, ha szükséges. Egy átlagos nap 14 órakor kezdődik és egészen 19.30-ig tart, az ifjúsági központban lógva, ping-pongozni vagy csocsózni. Ha jön egy esemény, akkor arra készülünk.

Mondj egy kedves emléket az itt töltött időből! 

-A kedvenc emlékem az volt, amikor eltörtem egy poharat egy felnőtt férfi fején, mert egy pici ablakon keresztül rögzítette a kocsmában, ahogy egy lány (aki 15 évvel fiatalabb nála) a wc-ben szexel. Ezt undorítónak találtam, és örülök, hogy kiálltam mellette, mert ebben a faluban láthatóan senki sem törődik a nőkkel.

Egy vicces emléket is említenél, mi volt a legjobb Nagyvázsonyban? 

-Amikor először láttam havat, valószínűleg hazámban nem nagyon lesz erre alkalom.

Milyen volt az élet az önkéntesházban? 

-Csodálatos volt, szeretem, ha állandóan ott van valaki, soha nincs unalmas pillanat. Nagyon szerettem a szomszédokat is, nagyon kedves és jó emberek, biztonságban éreztem magam.