Erdély (2016/17)
Hogy hívnak? -Gáll Barnabás
Hová valósi vagy? -Gyergyószentmiklóson (Székelyföld) születtem.
Mikor volt, és mennyi ideig tartott az önkéntesprogramod a Fekete Seregnél?
2016 Áprilisától 2017 februárjáig
Miért lettél önkétes, és miért pont Magyarországon?
-Anyám látta a Fekete Seregnek egy hirdetését, és azt mondta, hogy ne üljek otthon, hanem menjek, úgyhogy mentem.
Mi volt a projekted?
-Segítettem a gyerekeknek a házijukkal, csocsóztam velük, tanítottam őket rajzolni, segítettem Ferinek rajzolni meg festeni, fotókat csináltam, és cikkeket írtam az eseményekről.
Melyik a kedvenc emléked ami az önkéntességehez kötődik?
-Több is van, az például klassz volt, amikor a befagyott Balatonon korcsolyáztunk.
Egy vicces emlék amit megosztanál velünk?
-Egyszer másnaposan indultunk vissza az önkéntesházba a vár melletti szállóból, és Nabil, egy volt francia önkéntes kitalálta, hogy menjünk biciklivel, és én hajtsam. Mire felértem a teleházhoz, már a halálomon voltam.
Mi tetszett a legjobban Nagyvázsonyban?
-A vár, a falu körüli erdők, és az emberek.
Milyen volt az önkéntesházban lakni?
Jó volt, jól kijöttem az emberekkel, pl Sophie-val, és megtanultam főzni, ami most az egyetemen is hasznos.
Miért ajánlanád másnak is az önkénteskedést? Miért a Fekete Seregnél?
-Új tapasztalatok, szülők nélküli boldogulás, magyar kultúra megismerése, satöbbi.
Hogy vált hasznodra az itt töltött idő?
-Könnyebben állok szóba emberekkel, tudok kezelni egy kamerát, tudok főzni egy-két dolgot, megtanultam fűrészelni, és megtanultam hogy a hétköznapi beszédben nem ajánlott túlbonyolítani az angol mondatokat. Fejlődött a rajztudásom, és meggyőződtem, hogy nincs zenei tehetségem, vagy türelmem megtanulni zenélni. Emellett egész jó vagyok mancalában és csocsóban.
Most mivel töltöd a napjaidat? Mik a terveid a jövőre nézve?
-Most Egerben vagyok egyetemen, anglisztika szakon, de azon gondolkodom, hogy lovastúravezető leszek, mint apám, és nyáron ezt a szakmát tanulgatom.
Valami más amit meg szeretnél osztani?
-Megkóstoltam pár külföldi ételt, és megvan a véleményem róluk: a francia sajtok büdösek és rosszízüek, a chorizo, a bachalau és a Strudel pedig finom dolgok.