Follow the wind in Nagyvázsony II.

Ebben a projektben 10 önkéntest fogadtunk 59-59 napra az Európai Önkéntes Szolgálat keretében.

Ebben a projektben 10 önkéntest fogadtunk 59-59 napra az Európai Önkéntes Szolgálat keretében. Az elsődleges célkitűzése a projektnek az volt, hogy az önkéntesek szociális kompetenciái fejlődjenek, erősödjön a tolerancia és az egymás kultúrájának elfogadása. Mindezeket meggyőződésünk szerint sikerült elérni mind a 10 önkéntesünk esetében. Az önkéntesek sokat tettek a helyi közösségért, bekapcsolódtak programok szervezésébe, miközben saját kultúrájukat is sikerült bemutatniuk a közösség, a fiatalok körében.

A lányok a helyi óvodában segítettek. A fiúkkal iskolákban jártunk és az önkéntességet népszerűsítettük Izsáktól, Kislángig. Részt vettek az önkéntesek szüreti felvonuláson, Tésen jártak, ahol néptáncot is tanulhattak. hangszerkészítő műhelymunkában is részt vettek. Megismerkedtek az önkéntesség számos formájával, tapasztalataikat sikerült megosztaniuk a fiatalok körében. A személyiségfejlődés mellett az a célkitűzésünk is megvalósult, hogy az önkéntesek hazaérkezésüket követően sikeresen elhelyezkedjenek az aktív munkaerő piacon, vagy továbbtanulnak. A 10 önkéntesből:

• egy önkéntes a szolgálat után Portugáliába ment hosszú távú önkéntesnek
• hatan munkaerő piacon helyezkedtek el.
• egy önkéntes aktív önkéntese lett a küldő szervezetének.
• 2 önkéntes egyetemen tanul tovább.

Szorosabbá vált a kapcsolat mind a hat küldő szervezettel is, további projekteket is terveztünk. ‘Follow the wind in Nagyvázsony III.’ Ahova most várjuk még ESC keretek között az első önkénteseket. ESC projekt keretében folytatjuk a rövid távú önkéntes projektjeinket.

Tulajdonképpen az egész projekt a nem-formális módszerek mentén haladt:

• digitális eszközök használata, kreatív foglalkozásokon való részvétel, játék és foglalkozások a fiatalokkal, programok szervezése és megvalósítása, plakátszerkesztés, szabadidő programok szervezése.

Projekt azonosító száma: 2017-3-HU01-KA105-046829

Programunkat az Európai Unió Erasmus+ programja támogatta.