Arthur Berteau

2020. szept.08-okt.01. ( 3 hét ) 

Név:  Arthur Berteau

Honnan érkeztél? : Franciaország, Poitiers

Mikor teljesítettél önkéntes szolgálatot Nagyvázsonyban?

2020. szept.08-okt.01. ( 3 hét volt)

Mi volt a motivációd az önkéntességre? 

Volt időm két megbizatás  között és szerettem volna azt hasznosan tölteni, külföldre utazással, élményekkel, új emberek megismerésével, Az ESC szuper lehetőséget biztosított mindehhez! Nagyon érdekelt, hogy felfedezhessem az ország egy részét. Nagyon örültem, hogy a fiatalokkal tölthettem az időm javát és éreztem, Rita más missziót is szánn nekem, ami igazodik a hátteremhez és az önéletrajzomhoz.

Mi volt a feladatot, hogy teltek a napok?

Különböző dolgokat csináltam, például: felújítási munkákat ,sok időt töltöttem a fiatalokkal az ifjúsági központban, és dokumentumfilmet készítettem a futballcsapatról. Napi rutinom az volt, hogy reggelente elvégezzem a dolgaimat (sport, élelmiszerek beszerzése, mosás, pihenés), aztán videókat szerkesztettem / a fiatalok megnézték a délután folyamán, este pedig néha a futballcsapat filmezésével vagy a társakkal töltöttem az időmet.

Elmesélnéd a kedvenc emléked?

Rengeteg kedves emlékem van, pl: a fiataloknak volt egy focimeccsük egyik vasárnap, és nekünk kellett volna mennünk (az önkéntesekkel) és együtt megnézni az egészet. A srácok azt javasolták, hogy jöjjek velük a buszban, miközben a lányoknak a házunkban kellett maradniuk, és azt gondolták, hogy nem tudnak részt venni a játékban … Miközben a házban ragadtak, cseréltünk üzeneteket és képeket, és olyan féltékenyek lettek, ez nagyon szórakoztató volt, hiányoznak azokat a pillanatokat velük!

Mi tetszett leginkább Nagyvázsonyban? 

Nagyon kedves és szép község, és ha az itteniek picit megismernek, nagyon barátságosak veled.

Milyen volt az élet az önkéntesházban? 

Igazán kellemes volt és vicces. A lányok nagyon mulatságosak voltak, főzőcskáztünk, bulizgattunk, abszolut a boldogságról szólt az a pár hét. Nagyon élveztem.

Miért ajánlod az önkéntességet, és miért pont a Fekete Seregnél?

Azt hiszem, javasolnám az embereknek, hogy végezzenek önkéntes munkát, mert így új emberekkel találkozhatunk, megváltoztathatjuk másokkal és önmagukkal kapcsolatos nézőpontjainkat. Mindig klassz új tapasztalatokat szerezni és megosztani azokkal az emberekkel, akik mások érdekében segítenek. A Fekete Sereg minden tagjának ugyanazok az értékei vannak, így nem hibázhat, aki csatlakozik a csapathoz.

Hogyan hasznosíthatod az életedben azt az időt amit itt töltöttél?

Örülök, hogy felfedeztem egy kicsit Magyarországot (Balaton környékét), ez is emlékeztetett arra, hogy szeretek kihívást jelenteni magamnak, más összefüggéseket látni, és most már nagyon szeretek videót szerkeszteni!

Jelenleg mivel foglalkozol? Mik a terveid a jövőre nézve?

Újra dolgozom a svájci UEFA-ban, előkészítem a következő EURO-t (ami 2021 nyarán Budapestenlesz megrendezve) Folytatom a dokumentumfilmek készítését az egyesületek számára, nézzük meg, hogy megy ez az egész a jövőben! 

Valamit még szeretnél elmondani?

Ezúton is köszönetet mondok minden önkéntesnek, Fekete Sereg tagoknak és a fiataloknak, a szeretetükért és a barátságos viselkedésükért az ott töltött 3 hét alatt. Olyan jól éreztem magam ott, hogy nem tudok elég köszönetet mondani!