Oktatási szakkiállítás 2022

Németh Kira
összefoglalója

Oktatási szakkiállításon jártunk

 

 

2022. január 13-15 között rendezték meg Budapesten a HUNGEXPO területén az ország legnagyobb oktatási szakkiállítását, melyet hibrid módon szerveztek meg az idei évben,azaz részt lehetett venni személyesen is vagy online módon lehetett követni az eseményeket.

Kiállítóink között voltak magyar és külföldi felsőoktatási intézmények, mesterképzések és PhD programok, szakképző intézmények, szakmai gyakornok programok, nyelviskolák, valamint munka-és karrier-lehetőségek. Felsőoktatási óriástalálkozónk azonban mindig tartogat meglepetéseket, hiszen itt olyan lehetőségekkel is találkozhattak a fiatalok, amelyekről nem is tudtak előtte. Az útkereső fiatalok alternatív opciókról is hallhattak, mint amit például az Európai Szolidaritási Testület tud biztosítani.

A rendezvényt óriási érdeklődéssel fogadták a továbbtanulni vágyó fiatalok, pedagógusok, intézményvezetők, hiszen egy színtéren értesülhetnek újító szakmai módszerekről, lehetőségekről az előadások, illetve a kiállító szervezetek képviselőivel való beszélgetések által. A Fekete Sereg munkatársának, Németh Kirának és két, a Veszprém Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központból érkező kollégánknak, Hudi Zsuzsának és Meleg Tamásnak a helyszínen a Civil Közösségi Szolgáltató Központok Országos Hálózata biztosított teret és időt arra, hogy az érdeklődő fiatalokkal megismertessük a nemzetközi önkéntességben rejlő fantasztikus lehetőséget. A pavilon előtt meglepően sok fiatal megállt és nyitottak voltak a programra.

 

 

A nemzetközi önkéntesség (ESC) olyan fiataloknak nyújt ragyogó alternatívákat, akik már elmúltak 18 évesek, de még nem töltötték be a 30. életévüket, szeretnének egy közösséget segíteni napi 5-6 órában, kedvelik az utazást és nyitottak az új tapasztalatokra. A szolgálat során tanulhatnak új nyelveket, élményeket gyűjthetnek, amellett, hogy nagyobb önállóságra tesznek szert, úgy, hogy a családi kasszát nem terheli költség. Az Európai Szolidaritási Testület és az Európai Unió támogatásával valósul meg.

 

 

 

 

 

Lehet rövid-és hosszútávú önkéntes szolgálatra jelentkezni. Ha érdekel az önkéntesség, keress minket személyesen Nagyvázsonyban vagy online platformjainkon!

https://www.facebook.com/events/894457581271414/

 

Németh Kira